Lid van QFG

09 feb Lid van QFG

De Quality Flower Group

Een samenwerkingsverband van een tiental Chrysanten, Gerbera/mini en Celosia kwekers op het gebied van de afzet.

De kwekerijen bevinden zich voornamelijk in het rivierengebied en omvatten samen een areaal van circa 40 hectare. De leden van de groep kweken een breed sortiment van de diverse veredelingsbedrijven. Dit sortiment bestaat uit tros-geplozen en santini rassen daarnaast ook jaarrond gerbera en germini en in de lente en de zomer Celosia’s.

De Quality Flower Group zet haar producten voornamelijk af via het veilsysteem van Royal FloraHolland. Daarnaast worden de producten ook via bemiddeling verkocht aan de Nederlandse exporteurs. Vaak gaat het hier om lange termijn orders, maar ook specifieke ‘feestdagen’ orders, week- en daghandel en zelfs nabestellingen zijn mogelijk.

De doelstelling van de groep is om via een eigen contactpersoon van de afdeling Salesmanagement van Royal FloraHolland Chris Biesheuvel de contacten met de handel te intensiveren en relatie’s verder op te bouwen, waardoor meer informatie betreffende de producten, de marktontwikkelingen en eventuele handelsmogelijkheden de kwekers bereikt. De leden van de Quality Flower Group zullen met deze informatie hun beleid op hun individuele kwekerijen betreffende kwaliteit, sortiment en specificaties beter aan kunnen passen aan de wensen van de markt. Verder heeft de groep door het invullen van orders naar specifieke klantwensen, ontzorging van onze klanten hoog in het vaandel staan.

Op deze manier wil de Quality Flower Group een betrouwbare ketenpartner zijn in de lijn van veredeling – producent – handel – retail/detaillist en consument. En een bijdrage leveren in het proces om te komen tot hogere kwaliteitsproducten, efficiëntere ketens, informatie-terugkoppeling en marktgerichte productie.

Het-QFG-logo-restyled